De Gouden Eeuw Land in zicht Het Wilhelmus, iedereen kan wel een paar regels meezingen, maar wat zingen we eigenlijk?
De Gouden Eeuw Nieuw volk De val van Antwerpen in 1585 leidt tot een massale uittocht uit de zuidelijke Nederlanden.
De Gouden Eeuw Staat zonder hoofd Wie leidt het nieuwe land - en hoe? Over Maurits van Oranje en Johan van Oldenbarnevelt.
De Gouden Eeuw De VOC: een wereldonderneming De VOC staat in de geschiedenis voor durf, ondernemingszin en rijkdom. Maar klopt dit wel?
De antivlootwetdemonstratie 1923 VARA, 2008 VARA’s Stoomradio bestaat uit 6 afleveringen Ooggetuigen, waarin oude mensen vertellen over historische gebeurtenissen uit het begin van de twintigste eeuw die zij nog hebben meegemaakt. Deze keer deel 2: De anti-vlootwet demonstratie 1923.
Aan ons den arbeid Aan ons den arbeid Impressie van een veranderend Nederland aan de hand van de geschiedenis van een oer-Hollandse beschuitfabriek. Veertig jaar geleden werden wegens grote personeelstekorten de eerste Marokkaanse gastarbeiders met open armen ontvangen in Nederland. Die generatie is nu met pensioen. Hoe kijken zij terug op hun leven in Nederland?
Human Doc De lege plek - het zwijgen van Bovensmilde In de documentaire De Lege Plek onderzoekt John Appel hoe een dorpsgemeenschap omgaat met een collectief trauma. Een film over zwijgen, angst, verdriet en liefde.
Holland Doc Wan Famiri De familie Breeveld uit Suriname. Op politiek vlak zijn ze elkaars tegenpolen. Hoe kunnen ze door één deur, hoe blijven ze één familie?
Holland Doc Vreemdelingen & Bijwoners Molukker Mathijs Souhoka is 2 als hij uit Indonesië naar Nederland komt. Hij, z'n familie en 23 andere gezinnen wonen in de barakken van voormalig Joods doorvoerkamp Kamp Conrad in Rouveen (Staphorst).