NPO 2 Extra:

Scènes met mijn vader

NTR

Een persoonlijke documentaire van regisseur Biserka Šuran waarin ze haar vader uitnodigt voor een symbolische reis. Tijdens het reizen probeert Biserka haar vader beter te begrijpen. Hoe werd hij de man die hij nu is?

Meer over deze documentaire

In Scènes met mijn vader neemt filmmaker Biserka Šuran haar vader mee op een trip down memory lane waarin ze scènes uit hun geboorteland, voormalig Joegoslavië, doet herleven.
Herinneringen worden weerspiegeld in filmische decorsets waarin ze in gesprek gaan over nationaliteit, identiteit, liefde, dromen en spijt.

Terwijl herinneringen boven komen, geven liefdesbrieven, archiefmateriaal en inzichten van familieleden het publiek een persoonlijk verslag van de beproevingen die een familie doormaakt wanneer ze gedwongen worden hun thuisland te verlaten.  

Deze symbolische roadtrip heelt therapeutisch wonden uit het verleden terwijl regisseur en dochter Biserka ruimte creëert om zich te verhouden tot de ervaring van haar vader en de onvermijdelijke keuzes. Het resultaat is een inspirerend gesprek dat veel kijkers wellicht graag met een ouder zou willen voeren.

Regie: Biserka Šuran
Omroep: NTR

Is het een toneelstuk of is het een documentaire?

Ontdek waarom maker Niki Padidar deze film tipt

Meer verhalen van vluchtelingen