NPO 1:

Dolly Dots - Sisters on Tour

MAX

De Dolly Dots wisten het zeker: na het overlijden van Ria Brieffies in 2009 zouden ze nooit meer op tournee gaan. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en vijftien jaar na hun reünieconcert gaan ze de bühne weer op voor een theatertour.

De Dolly Dots wisten het zeker: na het overlijden van Ria Brieffies in 2009 zouden ze nooit meer op tournee gaan. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en vijftien jaar na hun reünieconcert gingen ze de bühne weer op voor een theatertour. In Dolly Dots - Sisters on Tour wordt de vrouwengroep op de voet tijdens de voorbereidingen van hun reünietour.

Ongekend populair
De Dolly Dots scoorden hit na hit en waren ongekend populair in de jaren '80. Filmmakers Nada van Nie en Hadewijch van Velzen volgden de Dolly Dots op de voet tijdens de voorbereidingen van hun reünietour en maakte een intieme documentaire over de vijf dames. De documentaire vertelt het verhaal over hoe het ooit begon en over de bijzondere band die de zangeressen hebben.

Ik heb vrij dicht op hun huid gezeten. Wat ik wilde was de ongekunstelde momenten vastleggen. Wat is het geheim van hun vriendschap? En hoe jagen zij hun dromen na? Het getuigt van een behoorlijk staaltje girlpower om na je zestigste de bühne weer op te gaan.”, aldus regisseur Nada van Nie.

Regie: Nada van Nie en Hadewijch van Velzen
Omroep: Max

De mooiste muziekdocu's op 2Doc.nl