2Doc:

Klimaatrebellen: tussen hoop en wanhoop

KRO-NCRV

Vijf Nederlandse twintigers sluiten zich aan bij klimaatactiegroep Extinction Rebellion en voeren actie om de klimaatcrisis te bestrijden.

Een groeiende groep Nederlandse twintigers ziet de aarde steeds minder leefbaar worden. Ze sluiten zich aan bij de klimaatgroep Extinction Rebellion en voeren actie om de klimaatcrisis te bestrijden. Er is weinig waarvoor ze terugschrikken in hun strijd: nachtelijke campagnes, acties op grote hoogte en zelfs arrestaties of een strafblad. Alles voor een betere planeet.

Regie: Ingeborg Jansen
Omroep: KRO-NCRV

2Doc.nl - de podcast over documentaire

In gesprek met regisseur Ingeborg Jansen

2Doc.nl-redacteur Kitty Munnichs en filmkenner Helmut Boeijen gaan in gesprek met documentairemakers en -personages over de films die zij maakten. In deze aflevering zijn ze op bezoek in Rotterdam en praten ze met regisseur Ingeborg Jansen over haar documentaire Klimaatrebellen: tussen hoop en wanhoop.

Waarom wilde Ingeborg Jansen een documentaire maken over klimaatproblematiek? Welke risico's moest ze zelf nemen tijdens het maakproces? En wat heeft ze allemaal niet laten zien over de actiegroep Extinction Rebellion in deze documentaire?

Abonneer en luister de podcast in jouw favoriete podcastapp.

Klimaatrebellen in de media

meer over klimaatverandering