2Doc

Wij praten niet

KRO-NCRV

In gesprekken met therapeuten wordt de innerlijke strijd onthuld van vier jongeren. Alle vier zijn ze verstrikt geraakt in het complexe netwerk van seksueel geweld en uitbuiting. Ze proberen te breken met hun voormalige wereld, waar ze – de één meer dan de ander – maar moeilijk van los kunnen komen.

De toewijding van de therapeuten en de dynamiek van hun gesprekken stimuleert de jongeren om hun verleden een plek te geven en te werken aan het repareren van hun zelfbeeld – zonder veroordeling, schaamte of schuld. Het geweld waar de vier hoofdpersonages mee te maken hebben is zo alledaags voor hen, dat zelfs het woord verkrachting geen indruk meer maakt. Toch leren zij stapje voor stapje hun eigen grenzen aan te geven, hun eigen keuzes te maken en hun boosheid en beschadigde vertrouwen een plek te geven. Zo winnen zij zeggenschap over hun eigen lichaam terug en leren ze zelfs een beetje van zichzelf te houden.

Regie: Marjolein Busstra

Productie: HALAL Amsterdam

Lees het artikel over 'Wij praten niet'

Aan de hand van enkele baanbrekende documentaires, waaronder 'Wij praten niet', schetst 2Doc.nl hoe regisseurs van de noodzaak van anonimiseren een deugd wisten te maken.

Deze docu behoort tot de selectie van Movies that Matter festival 2022 

De impact van 'Wij praten niet'

Meer documentaires