3Doc:

Next Gen: Voetbalmakelaars

PowNed

Jeroen Holtrop volgt jonge zaakwaarnemers die er alles aan doen om te slagen in de voetballerij.

Er wordt erg veel geld verdiend in de voetbalwereld. In 2020 betaalde Ajax nog dik 33 miljoen euro aan zaakwaarnemers en tussenpersonen. In het PowNed-programma ‘Next Gen: Voetbalmakelaars’ volgt Jeroen Holtrop jonge zaakwaarnemers die er alles aan doen om te slagen in de voetballerij. Waar leeftijdsgenoten voetbal zien als volkssport nummer 1, is het voor de makelaars keiharde business. Wat drijft deze jongens? En hoe houden zij zich staande in deze tak van sport? Een uniek inkijkje in een wereld die erom bekend staat erg gesloten te zijn. Vanaf maandag 28 maart op NPO3.NL en NPO 3 YouTube.

In ‘Next Gen: Voetbalmakelaars’ volgt Holtrop vier jonge zaakwaarnemers tijdens de transferperiode. Waar generatiegenoten amper aan een eerste huis kunnen komen of zelfs nog studeren, dromen deze jongens van hele andere dingen. Ze willen net als de spelers die ze begeleiden de top bereiken. 

Een van hen is zaakwaarnemer Len Koeman, de zoon van ex-international Erwin Koeman. Hij werkt voor de Sports Entertainment Group en begeleidt onder anderen FC Utrecht-speler Remco Balk. Len hoopt dat de jonge Remco zo snel mogelijk doorbreekt. Hij doet alles voor zijn jongens, van het regelen van een verhuizing tot een studiekostenvergoeding. Ook volgen we de 26-jarige Aron Klaassen, de jongere broer van de bekende Ajax-speler Davy Klaassen. Aron werkt voor Essel Sports en focust zich met name op jeugdspelers.

Daarnaast maken we kennis met Tim Vrouwe, werkzaam bij de Forza Sports Group. Hij was betrokken bij de deals van de Brazilianen Neres en Antony naar Ajax. Zijn specialiteit? Onderhandelen. We zien Tim aan de onderhandelingstafel met directeuren en we bezoeken hem in Leeds. Zijn speler Pascal Struijk speelt namelijk al in de grote Premier League, bij Leeds United. De Limburgse zaakwaarnemer Juul Heldens (28) werkt voor hetzelfde kantoor als Tim en begeleidt onder anderen Jong AZ-speler Fedde de Jong. Lukt het Juul om een contractverlenging voor Fedde te regelen?

De beste documentaires over voetbal