De Boeddhistische Blik

Mission: Joy and Happiness in Troubled Times

KRO-NCRV

Documentaire over de vriendschap tussen de Dalai Lama en Desmond Tutu. Een portret van hun indrukwekkende gesprekken tijdens hun ontmoeting in India en een masterclass in het vinden van geluk.

Mission: Joy is een documentaire waarin we toegang krijgen tot de onwaarschijnlijke vriendschap tussen twee internationale iconen: de Dalai Lama en aartsbisschop Tutu. Ze komen samen voor hun laatste gezamenlijke missie. De twee zelf-beschreven 'ondeugende broers' geven les in hoe ze vreugde kunnen creëren in een wereld die nooit gemakkelijk voor hen was.

Grotendeels bestaat de documentaire uit nooit eerder vertoonde beelden die gedurende de residentie van Dalai Lama in Dharamsala plaatsvond. De beroemdheden vertellen de verhalen uit hun leven, over de periodes van ongelooflijke moeilijkheden en strijd.

Met oprechte genegenheid, wederzijds respect en een gezonde dosis humor, delen de vrienden hun lessen uit geleefde ervaring, oud tradities en de nieuwste geavanceerde wetenschap. Hoe kunnen we met vreugde leven, en alle uitdagingen van het leven doorstaan?

Regie: Louie Psihoyos