2Doc

Taste of Desire

KRO-NCRV

Aan de hand van de verleidelijke oester onderzoekt de film de complexiteit van menselijk verlangens. Zowel de vreugde en het genot als de negatieve, destructieve keerzijde.

In een filmische reis rond de wereld raken vijf persoonlijke verhalen met elkaar verbonden door ieders unieke band met de oester. Een burlesquedanser uit New York, die het dagelijks leven als moeder probeert te combineren met haar sexy oesteract op de bühne. Twee Franse Michelinsterrenkoks, die proberen te ontkomen aan de grote werkdruk. Een jonge Zweedse vrouw, die haar succesvolle modecarrière achter zich heeft gelaten om oesterduiker te worden. Een Japanse pareljuwelenmaker, wiens missie het is om schoonheid in imperfecties te vinden. En een terminaal zieke Engelse psycholoog, die zijn levenswerk voor zijn dood probeert af te maken.

Regie: Willemiek Kluijfhout

DocTalks: in gesprek met regisseur Willemiek Kluijfhout

In DocTalks spreekt presentator Elena Lindemans met regisseur Willemiek Kluijfhout over documentaire 'Taste of Desire'. Deze film onderzoekt de complexiteit van het menselijk verlangen.

Documentaires over de liefde