2Doc:

Blue Monday

KRO-NCRV

In de documentaire 'Blue Monday' van Ingrid Kamerling gaan drie jonge mensen op zoek naar de waarheden achter hun psychotische belevingen. Valt er zin in hun waanzin te ontdekken?

In Blue Monday nemen hoofdpersonen Jerry, Joyce en Chester je mee in hun blik op hun psychosegevoeligheid. Tijdens zijn eerste psychose kreeg Jerry het gevoel dat zijn vader zijn vader niet was. Die ingeving werd de brandstof voor zijn psychotische gedachten en bracht hem op een bepalende zoektocht. Geloven dat het enkel een platte ziekte is doet hij niet. Chester worstelt met de acceptatie van zijn ziekte en het liefst blijft hij ver weg van de psychiatrie. Gaandeweg groeit het besef dat hij het ‘beest’ in de ogen moet kijken. Joyce vraagt zich tijdens haar opname in een psychiatrische kliniek af of haar psychotische crisis een ziekte is of meer een spirituele ervaring. Door een pil te slikken word ik toch geen beter mens? Als het aan deze drie jonge mensen ligt, moet de kijk op psychosegevoeligheid veranderen.

Regie: Ingrid Kamerling
Omroep: KRO-NCRV

DocTalks: in gesprek met regisseur Ingrid Kamerling

Elena Lindemans gaat in gesprek met Ingrid Kamerling, de regisseur van Blue Monday. Waarom wilde zij een film maken met de vraag of psychoses ook iets goeds kunnen brengen?

Luister de podcast van 2Doc.nl

'Blue Monday' in de media

Meer docu's over psychologie