In de afgelopen zestig jaar zijn vele getalenteerde makers uit verschillende disciplines afgestudeerd aan de Filmacademie. Voor DocTalks Special gaat een filmmaker uit een vroegere lichting in gesprek met een vakgenoot uit een recente lichting.

Aflevering 1: Job ter Burg en Imre Reutelingsperger

In deze aflevering Job ter Burg (47), verantwoordelijk voor de montage van o.a. 'Zwartboek' en Imre Reutelingsperger (31), die de montage heeft gedaan van o.a. de documentaire serie 'Schuldig'. Zij bespreken elkaars werk en de overeenkomsten en verschillen in het vak 'toen' en 'nu'. Ook kun je hun afstudeerfilms hier bekijken. 

Aflevering 2: Stef Tijdink en Jurgen Lisse

In deze aflevering Stef Tijdink (66), cameraman van vele documentaires waaronder 'The Bastard'; en Jurgen Lisse (37), cameraman van o.a. de documentaire 'Ik alleen in de klas'. Zij bespreken de verschillen en overeenkomsten in het vak van 'toen' en 'nu'. Ook bespreken ze elkaars afstudeerfilms die je hier kan bekijken. 

Aflevering 3: Nouchka van Brakel en Marit Weerheijm

In deze aflevering Nouchka van Brakel (79), regisseur van o.a. 'Het Debuut' en 'Van de koele meren des doods'; en Marit Weerheijm (27), winnaar van de Studenten Oscar (met 'Grijs is ook een kleur') en het Gouden Kalf voor Beste Korte Film 2019 (met 'En Route'). Zij bespreken elkaars werk en de overeenkomsten en verschillen in het vak 'toen' en 'nu'.