2Doc:

The World of Thinking

BNNVARA

Vijf van de briljantste wetenschappers van deze tijd nemen ons mee in hun zoektocht naar een revolutionaire doorbraak. Ze verzamelen zich op het beroemde Institute for Advanced Study in Princeton; ooit het academische huis van Albert Einstein, nu geleid door Robbert Dijkgraaf.

De revolutionaire theorieën van bekende wetenschappers als Einstein, Oppenheimer en Gödel hebben de wereld veranderd. Maar hoe komen ’s werelds grootste denkers tot een grensverleggende doorbraak? Op het Institute for Advanced Study in Princeton in de Verenigde Staten, geleid door Robbert Dijkgraaf, verzamelen zich al sinds 1930 internationale wetenschappers die tot een grote ontdekking proberen te komen. In 'The World of Thinking' volgen regisseurs Thomas Blom en Misha Wessel vijf van de meest briljante wetenschappers van deze tijd in hun zoektocht. 

Met Fields-medaillewinnaar Vladimir Voevodsky, Breakthrough Prize-winnaar Nima Arkani-Hamed en Wolfprijs-winnaar Freeman Dyson.

Regie: Thomas Blom en Misha Wessel

DocTalks: in gesprek met regisseurs Misha Wessel en Thomas Blom

In deze DocTalks gaat Elena Lindemans in gesprek met documentairemakers Misha Wessel en Thomas Blom over hun film ‘The World of Thinking’. Hoe denken de meest geniale geesten van onze tijd? De documentaire laat zien hoe wetenschappers soms voorbij alle bestaande paden en grenzen gaan: hoe wisten Misha en Thomas de afstand van 'de wetenschapper' weg te nemen en zo dicht bij hen als mens te komen? 

Meer over 'Instute for Advanced Study in Princeton'

Professor Robbert Dijkgraaf is directeur van het vooraanstaande Institute for Advanced Study in Princeton: het centrum voor theoretisch onderzoek, waar grootheden als Einstein en Oppenheimer hun academische thuisbasis hadden.

Meer films over natuurkunde