2Doc Kort:

Acting Straight

VPRO

In navolging op 2Doc: Man Made waarin Sunny Bergman de maatschappelijke ideeën over mannelijkheid in kaart brengt, onderzoeken Tofik Dibi en Willem Timmers mannelijkheid in de gayscene.

Willem en Tofik ervaren een wereld met verstikkende ideeën over wie de ultieme homo is: mannelijk, gespierd en allesbehalve vrouwelijk. Wat voor invloed heeft dit op hen en andere homo’s die niet voldoen aan dit ideaalbeeld?

In Acting Straight nemen Willem en Tofik hun eigen ervaringen onder de loep en gaan in ze gesprek met andere homo’s over hun positie in de gayscene. Waar de één bewust afstand neemt van de strenge verwachtingen, lijkt de ander er juist aan onderdoor te gaan. Acting Straight legt een ongemakkelijke waarheid bloot. Pride mag dan hun lijfspreuk zijn, maar de angst om niet mannelijk genoeg te zijn heeft veel homo’s in zijn greep.

Ook zien: Man Made

Echte mannen huilen niet. In Man Made onderzoekt Sunny Bergman wat de maatschappelijke ideeën over mannelijkheid zijn. Klopt het dat hoe meer testosteron je hebt hoe mannelijker je bent? Kunnen mannen geen slachtoffer zijn? En hebben mannen onder deze ideeën te lijden?

Meer over mannen