2Doc:

Pilotenmasker

EO

Simonka de Jong volgt het ziekenhuisleven van een groep jonge kinderen met de diagnose kanker.

We zien de kinderen van heel dichtbij tijdens hun verblijf en de behandelingen in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Ze krijgen veel te verduren, van prikken en scans tot operaties en uitvallend haar. Vanuit het perspectief van de kinderen zien we hoe ze zich daarbij staande houden. Intieme shots worden afgewisseld met verrassende beelden die de 4- en 5-jarige kinderen zelf hebben gedraaid: het plafond vanuit hun ziekenhuisbed, oranje voetstappen in de gang en de eindeloze reeks slangetjes waar ze aan vastzitten. De periode in het ziekenhuis is een emotionele achtbaan. Hoe ondergaan zij de soms pijnlijke ingrepen, hoe reageren ze op tegenvallende uitslagen en hoe gaan ze met hun ziekte om?

Regie: Simonka de Jong

Pilotenmasker

In de serie DocTalks worden de regisseurs van spraakmakende documentaires de meest prangende vragen voorgelegd. In deze aflevering spreekt Eva Cleven met regisseur Simonka de Jong over haar documentaire 'Pilotenmasker'.

IDFA 2017

Pilotenmasker is een 2Doc IDFA-primeur. Bekijk meer primeurs van het Internationale Documentaire Filmfestival Amsterdam editie 2017.

Bekijk ook van deze maker

Simonka de Jong regisseerde eerder The Only Son over een Nepalees gezin met meerdere dochters en één zoon die ver van hun ouders verwijderd opgroeien. Als de ouders oud beginnen te worden en hun enige zoon volwassen, willen ze dat hij terugkeert om hen bij te staan in het dorp.

Meer weten over dit onderwerp?

Meer documentaires over kanker