The Promise

The Promise

VPRO

De 18-jarige Jens Söring bekent in 1985 de moord op de ouders van zijn vriendin. Later beschuldigt hij haar. Een poging tot reconstructie.

De 18-jarige Jens Söring, zoon van een Duitse diplomaat, studeert in 1985 met een beurs aan de universiteit van Virginia wanneer hij de 20-jarige Elizabeth Haysom ontmoet. Hij valt als een blok voor haar. Drie maanden later worden de ouders van Elizabeth op gruwelijke wijze vermoord in hun huis in Virginia waarna Jens en Elizabeth het land uit vluchten. Na omzwervingen worden ze opgepakt in Londen, waar Jens de moord bekent.

Maar alles blijkt veel gecompliceerder te zijn. Wanneer de zaak voor de rechtbank komt, verklaart Jens dat hij het niet heeft gedaan, maar de moord heeft bekend om zijn vriendin te beschermen, die de moord zou hebben gepleegd. Hij zegt te hebben gehandeld uit liefde voor zijn vriendin. Maar wat is de waarheid? Het tweeluik 'The Promise' probeert met behulp van opnames van de rechtszaak, liefdesbrieven en nieuw bewijs te achterhalen wat er precies is gebeurd tijdens die fatale nacht.

Regie: Marcus Vetter en Karin Steinberger

Regisseur aan de Keukentafel

Chris Kijne spreekt met de regisseur Marcus Vetter en journaliste Karin Steinberger over hun documentaire 'The Promise'. Een film over een gecompliceerde moordzaak.

Meer over deze rechtszaak

Recensies