2Doc:

Weiner

VPRO

De dramatische wederopstanding en, wanneer zijn seksuele exhibitionisme wederom opspeelt, onvermijdelijke ondergang van de hardleerse Amerikaanse politicus Anthony Weiner.

Regisseur aan de Keukentafel

In Regisseur aan de Keukentafel spreekt Chris Kijne met regisseur Josh Kriegman over zijn film ‘Weiner’. Een documentaire die laat zien hoe een verkiezingscampagne volledig mis kan gaan.

Heel wat politici hebben hun carrière zien ontsporen, maar zelden is dat zo uitgebreid en genadeloos vastgelegd als in deze documentaire. De Amerikaanse politicus Anthony Weiner kwam in 2011 in opspraak vanwege sexting, het leidde tot zijn aftreden als congreslid. Twee jaar later maakt hij een onverwachte politieke comeback door zich te mengen in de race om het burgemeesterschap van New York, waarin een belangrijke rol is weggelegd voor zijn vrouw Huma Abedin, belangrijk adviseur van Hillary Clinton. Regisseurs Josh Kriegman en Elyse Steinberg volgen de dramatische wederopstanding en, wanneer Weiners seksuele exhibitionisme wederom opspeelt, onvermijdelijke ondergang van de hardleerse politicus.

Regie: Josh Kriegman en Elyse Steinberg

Recensies

Meer documentaires over verkiezingen