Planet Elektro

Planet Elektro

NTR

Documentaire waarin Leo Blokhuis in twee uur door de geschiedenis achter het ontstaan van elektronische muziek.

Korte previews

Leo Blokhuis duikt in de wereld van de elektronische muziek en stelt zich de vraag: hoe hebben elektronische instrumenten de muziek veranderd? In de documentaire reizen we in twee uur van Engeland tot Amerika en Japan tot Australië op zoek naar de geschiedenis achter het ontstaan van elektronische muziek. Hierbij brengen we onder andere een bezoek aan de Moog-fabriek en de Roland-fabriek. Uiteraard ontbreekt ons eigen land ook niet in dit rijtje.

Met interviews met o.a. Arthur Baker, Farley Jackmaster Funk, Egyptian Lover, Roger Linn (uitvinder van de Linn Drum), Peter Vogel (uitvinder van de Fairlight), Rick Wakeman, leden van O.M.D., The Human League, Gary Numan, Derrick May, Juan Atkins, Armin van Buuren en Martin Garrix. De documentaire is een vervolg op de NTR-documentaire DISCO uit 2014, waarin Leo Blokhuis de geschiedenis van de disco muziek ontrafelt.

Kijk ook..

Wat is het geheim van disco? Is disco eigenlijk wel een muziekstijl? En wat heeft de muziek te maken met homo-emancipatie? Leo Blokhuis gaat met kopstukken van het eerste uur op zoek naar antwoorden.

Een onderzoek naar het ontstaan van de elektrische gitaar, en hoe een houten plank met snaren het icoon werd van de jeugd. Het portret van een instrument dat het gezicht van de 20e eeuw heeft bepaald.

Waarom kun je elk weekend kiezen uit tientallen dancefeesten waar je urenlang tot diep in de nacht kunt dansen? En wat heeft dancemuziek precies te maken met extase?