Teledoc:

De Missie

EO

Kolonel Joost de Wolf is een Nederlandse officier van het Korps Mariniers die zijn leven in dienst van het leger heeft gesteld.

Over de documentaire: De Missie

Kolonel Joost de Wolf is een Nederlandse officier van het Korps Mariniers die zijn leven in dienst van het leger heeft gesteld. In 2014 wordt De Wolf aangesteld als waarnemend chef operaties van de VN-missie 'MINUSMA' in Mali. De Wolf probeert met een mix van charme en daadkracht de regie terug te winnen, maar wordt gehinderd door een gebrek aan politieke sturing van zowel het VN-hoofdkwartier in New York als leidinggevenden in Den Haag. De Wolf besluit eigenhandig de grenzen van het VN-mandaat op te zoeken, maar brengt daarmee onverhoopt zijn eigen militaire carrière in gevaar.

Regisseur Robert Oey (Gesneuveld, De leugen) heeft Joost de Wolf met vrijwel onbeperkte toegang kunnen volgen. Daardoor biedt De missie een uniek kijkje achter de schermen bij de Nederlandse bijdrage aan een internationale vredesmissie van de Verenigde Naties.

Oey: “Dankzij de medewerking die ik heb gekregen van militairen, diplomaten, politici en organisaties kan ik laten zien hoe op politiek en ambtelijk niveau in Den Haag en New York een missie als MINUSMA wordt bedacht en hoe deze vervolgens wordt uitgevoerd op civiel en militair niveau in de Sahel.”

Extra's bij deze documentaire