2Doc

Wij zijn Kees Brouwer

VPRO

Filmmaker Kees Brouwer gaat op zoek naar zijn naamgenoten. Wat zijn de overeenkomsten, verschillen en bijzondere kenmerken van Kees Brouwer? En wat zegt hun gezamenlijke identiteit over hem?

Interview door Sarina Vitta met maker Brouwer over zijn documentaire 'Wij zijn Kees Brouwer', waarin hij op zoek gaat naar zijn naamgenoten. De documentairemaker spreekt over de zoektocht en de band die hij heeft met de andere Kees Brouwers.

Filmmaker Kees Brouwer gaat op zoek naar zijn naamgenoten. Wat zijn de overeenkomsten, verschillen en bijzondere kenmerken van Kees Brouwer? En wat zegt hun gezamenlijke identiteit over hem? Kees Brouwer gaat op een roadtrip door Nederland op zoek naar alle Kees Brouwers die hij kan vinden. Hij vraagt zich af wie ze zijn, waar ze wonen en wat ze doen en is nieuwsgierig naar de overeenkomsten, verschillen en bijzondere kenmerken van zijn naamgenoten.

Kees Brouwer vond voor zijn film 165 naamgenoten. De jongste is 4 en de oudste 89 jaar; allemaal Kees Brouwers met uiteenlopende levens, verhalen, overtuigingen en beroepen. Tussen hen bevinden zich onder anderen een parketlegger, zendeling, verzetsheld en een korfbalcoach. Kees Brouwer blijkt verspreid over Nederland te wonen, met uitzondering van Limburg. Hij is bovengemiddeld religieus en heeft gemiddeld 2,4 kind. Hij wordt vaak vernoemd: Kees Brouwer is een traditie, die geef je door.

Wat zeggen al deze Kezen eigenlijk over de identiteit van filmmaker Kees Brouwer? Hij besluit een heuse Kees Brouwerdag te organiseren en tot zijn verbazing voelt het als een familiereünie. Hoewel hij ze nog nooit eerder heeft ontmoet, blijkt het delen van een naam een sterke band te scheppen. Kees Brouwer is herkenbaar voor iedereen. Schuilt er soms een Kees Brouwer in ons allemaal? Filmmaker Kees Brouwer gaat op zoek naar zijn naamgenoten. Wat zijn de bijzondere kenmerken van Kees Brouwer? En wat zegt dat over hem?

Hoe ziet de gemiddelde Kees Brouwer eruit?

Zo ziet de gemiddelde Kees Brouwer er uit.

Wie zijn de vrouwen van Kees Brouwer?