Hans Heijnen, NTR, 2014

Belfeld Blues

NTR

Hij wordt de ongekroonde koning van de Limburgse blues genoemd: singer-songwriter Arno Adams. Maar in zijn woonplaats Belfeld stond hij ook bekend als ‘de treurwilg van Belfeld’ omdat hij slecht bestand was tegen de verlokkingen van het leven: teveel zuipen, teveel gokken, teveel drugs.

Filmmaker Hans Heijnen meldde zich in maart 2012 bij Adams om een film over hem te maken. Adams zat toen in een diep dal, hij had veel hoofdpijn en weinig ambitie om te musiceren. De mogelijke documentaire pepte hem op en het klikte onmiddellijk tussen filmer en muzikant. In de zomer van 2012 onderging hij een zware hersenoperatie, die hem van een bloedvatenkluwen in zijn hoofd verloste.Daarna keerde de inspiratie langzaam terug en begon Heijnen met de opnames voor de documentaire Belfeld Blues.

Dat resulteerde in een intiem portret van een eigenzinnige singer-songwriter uit de school van Jacques Brel, Leonard Cohen en Nick Cave. De film vermengt zijn gevecht met alcohol, hasj en gokkasten met de creatie van zijn nieuwe cd.

Kijk ook: