Anneloor Heemstra, BOS, 2013

Doen & laten (serie 2)

BOS

Wat is de invloed van stress op onszelf en onze relaties? Na de eerste serie van de succesvolle documentaire 'Doen & laten', over de oorzaken van een burnout, heeft filmmaker Anneloor Heemstra de tijd gevonden voor een driedelig vervolg.

Hoeveel uren passen er in de dag van een werkende vrouw, een geliefde en een moeder van twee kinderen? In de eerste serie Doen & laten gaf Anneloor van Heemstra een ongecensureerd inkijkje in haar overvolle agenda. En hoe dat bijna leidde tot een burnout. In deze tweede serie neemt Anneloor haar relaties onder de loep. Wat is de invloed van stress op hoe zij omgaat met zichzelf, met haar partner en met haar kinderen?

Anneloor van Heemstra is te gast bij Chris Keine in het programma Regisseur aan de keukentafel.

Uitzending: 10 juli op nederland 2 om 16.40 uur

Aflevering 1: Vrouwen en mannen

In het eerste deel zoomt ze in op zichzelf en de roofbouw die zij pleegt op haar eigen lichaam en geest. Waar komen haar ambities eigenlijk vandaan? Wie bepaalt er of je behoort tot de winners of losers? En hoe komen haar ideaalplaatjes tot stand? Ook Anneloors man Sem ontkomt niet aan de camera.

Met haar intieme en ongezouten stijl van filmen ontvouwt Anneloor van Heemstra de invloed van stress op haar dagelijks leven. Haar ontdekkingstocht leidt langs vrienden, hoogleraren en boeddhisten. Doen & laten is daarmee ook een portret van onze moderne maatschappij, die ons doet geloven dat stilstand achteruitgang is.


Aflevering 2: Lichaam en geest

In aflevering twee van Doen & laten begint Anneloor vol goede moed aan een gezonder, bewuster leven. Ze is bezig met voeding, yoga en meditatie, maar komt tijdens het draaien van de serie aan de hartbewaking in het ziekenhuis te liggen.

Anneloor onderzoekt hoe het komt dat we ons lichaam beschouwen als apparaat en we onze lichamelijke grenzen niet accepteren. Je kunt nóg zo gezond leven en yoga doen, wanneer je niet vertraagt, zal het weinig uithalen. Aan het woord komen ook psychiater, zenboeddhist en mindfulness-pionier Edel Maex en hoogleraar Paul Verhaeghe, schrijver van het boek Identiteit.


Aflevering 3: Laten en doen

In deel drie van Doen & laten zien we hoe Anneloor haar kinderen probeert te behoeden voor de gevolgen van haar gestresste leven. Wat doet ze hen aan met haar gejaagde manier van doen? Ze besluit haar tuin om te dopen tot moestuin en haar kroost zo in contact te laten komen met de aarde en zichzelf. Zal het helpen, of zitten ze na vijf minuten alweer achter de TV?


Bekijk hier serie 2:

Bekijk hier serie 1:

Bekijk ook: