NCRV Dokument

Dubbele zorgen

NCRV

Het gaat niet goed met de huizenmarkt. Woningen staan steeds langer te koop: in 2008 gemiddeld 90 dagen en nu al meer dan 165 dagen. De prijzen dalen drastisch, vergeleken met de periode voor de crisis liggen de prijzen 15 procent lager.

In 2008 koopt Bas Lammers zijn droomhuis in een nieuwbouwwijk in De Goorn, in de volle overtuiging dat zijn oude huis snel zal worden verkocht. Zijn nieuwe huis zal in 2010 casco worden opgeleverd. De opleverdatum van zijn nieuwe huis komt dichterbij maar Bas heeft zijn huis nog niet verkocht. Er komen nauwelijks kijkers, en van een bod is al helemaal geen sprake. De financiële spanning neemt toe, want de hypotheek op zijn nieuwe huis moet straks ook worden betaald. Tot overmaat van ramp worden in de straat waar zijn oude huis te koop staat, steeds meer huizen te koop aangeboden.

Bas probeert van alles om zijn huis te verkopen: speciale ‘open dag’ prijzen, de geur van verse koffie, flyer- en pamfletacties, andere makelaar, maar het helpt allemaal niet. Er zit niets anders op dan tienduizenden euro’s te zakken met de vraagprijs

Er is een lichtpuntje in alle ellende: Bas heeft een nieuwe liefde. Zijn vriendin Nanda heeft met haar zoontje een huurhuis in de buurt. Het plan is om met z’n allen te gaan samenwonen in het nieuwe huis. Als het huis wordt opgeleverd is het oude huis nog altijd niet verkocht en dat betekent dubbele woonlasten. De financiële zorgen worden steeds groter en de prille relatie staat onder grote druk.  Zal de liefde het overleven?

Regisseur: Frans Bromet