TV Lab

Collapsus

VPRO

De Nederlandse tv-pilot van 'Collapsus' van SubmarineChannel en VPRO is een 15 minuten durende vertaling van de gelijknamige online transmediaproductie. Het is geproduceerd als experiment in het kader van TV Lab. Het verhaal speelt zich in de komende decennia af en confronteert de kijker met realistische toekomstscenario's rondom de verwachte mondiale energiecrisis.

Via Vera, een online reporter voor het Citizen Energy Network, en de mensen in haar directe omgeving krijgt de kijker een realistisch en soms shockerend beeld van een wereld waarin de fossiele brandstoffen zijn uitgeput en een energiecrisis onvermijdelijk is.

De online versie van Collapsus is een meeslepende transmediale thriller waarin film, rotoscope animatie en documentaire samensmelten tot een interactieve ervaring. Hier kan de kijker kan zelf kiezen op welk moment hij uit de deels geanimeerde thriller stapt voor extra achtergrondinformatie of het spelen van een minigame. Vlogs (video blogs) van de hoofdpersonen en korte clips uit de VPRO documentaire Energy Risk zorgen voor inhoudelijke verdieping.

Bekijk ook een 'walkthrough' van het concept met regisseur Tommy Pallotta.