Sportdoc

Handballmeister

NTR

In deze sportdoc een portret van de aanvoerder van het Nederlands dameshandbalteam. Danick Snelder is 26 jaar en woont in Duitsland. Ze speelt daar voor de succesvolle club Thuringen HC. Claire van der Meer gaat bij haar op bezoek en ontdekt al snel waarom het aantrekkelijker is om dáár te spelen dan hier.

Danick Snelder (26) is de aanvoerder van het Nederlands dameshandbalteam én van het Duitse Thüringer HC, dat sinds haar komst zes keer op rij de Bundesliga in Duitsland heeft gewonnen.

Claire van der Meer bezoekt haar handballende nicht in Duitsland, en ontdekt dat de sport daar een stuk populairder is dan in Nederland. Er zijn fans, fotoshoots, sponsoretentjes en handtekeningensessies. Kortom: handbal heeft glamour in Duitsland. Danick heeft een auto van de club, een appartement van de club en krijgt een salaris. Iets waar je als speelster bij een Nederlandse vereniging alleen van kunt dromen.

Danick heeft een mooi leven opgebouwd in Duitsland, maar na de zomer begint ze toch aan een nieuw avontuur. Ze verhuist dan naar Boedapest, waar ze voor de Hongaarse club Ferencváros gaat spelen.