Wilma van der Maten, NTR, 2013

Een Pakistaans liefdeslied

NTR

We kwamen elkaar tegen op het vliegveld van Lahore. Hij een Pakistaan, ik een Nederlandse. Het was liefde op het eerste gezicht. Maar het is de vraag of onze relatie stand zal houden. Niet  zo zeer vanwege  religieuze verschillen; hij is het toonbeeld van een liberale moslim. Het zijn meer klasse verschillen.

Als zoon van een hoge regeringsfunctionaris is hij gewend dat zijn leger aan bedienden alles voor hem doet. Zijn vrouw is voor hem een pronkstuk die zich mooi maakt voor hem en hem zoveel mogelijk 'spouse time', tijd voor je partner, geeft.

Kinderen worden in Pakistan grotendeels opgevoed door de 'maid', de oppas. Hij ergert zich aan de westerse opvoeding; samen om zes uur aan tafel, boekjes lezen met je kind voor het slapen gaan. Westerse kinderen zijn volgens hem dan ook veel afhankelijker dan Pakistaanse kinderen. Door klassieke romantische liedjes voor mij te zingen, denkt hij onze problemen op te kunnen lossen. Maar na de zoveelste botsing heeft zingen geen zin meer. We zullen water bij de wijn moeten doen, maar of dat lukt? 
 

zo 10 nov 2013 - Radio 1 - 21.00 u

 

meer documentaires: