Ja. het komt allemaal wel goed

Ja, het komt allemaal wel goed

VPRO

Prof. dr. Jacquelien de Savornin Lohman (1933): wetenschapper, D66-politica en sinds haar zeventigste cabaretière. Zij trekt binnenkort met haar derde programma, Dwaallicht, door het land. "Vroeger ging je dood in het kraambed, of op je veertigste, maar nu leef je maar door," verzucht ze in haar nieuwe programma.

Voor haar zeventigste had zij al een indrukwekkende staat van dienst. Op wetenschappelijk gebied: zij was o.a. hoogleraar andragogie aan de Universiteit van Amsterdam en heeft vele publicaties op haar naam staan. Maar ook op politiek gebied: zij is sinds '66 lid van D66 en zat van 1991 tot 1995 voor deze partij in de Eerste Kamer.

Rond haar zeventigste pakt ze haar oude liefde weer op: het cabaret.  Ze schrijft haar eigen teksten en wordt begeleid door haar vaste pianist Bam Commijs. Iedere twee, drie jaar heeft ze een nieuw programma. Nu is dat na 'Time-oud' en 'Tijd van leven' het programma: Dwaallicht. Corinne van den Hoeven gaat een weekje met haar op stap, praat met mensen die haar goed kennen en ondervindt zelf ook, hoe jong van geest deze vitale vrouw is.

Regie: Corinne van den Hoeven, NTR, 2012