Corinne van den Hoeven, NTR, 2011

Wonderkind Piet Parra

NTR

In 2010 won hij zowel de Dutch Design Award als de Amsterdamprijs voor de Kunst voor zijn illustraties. Hij tekende honderden flyers, affiches, platenhoezen en boekomslagen. Zijn stijl is herkenbaar, absurdistisch, speels en ironisch. Volgend jaar krijgt hij in ’t MoMa in San Francisco zijn eerste overzichtstentoonstelling: Piet Parra.

Alles wat Piet Parra tot nu toe in zijn leven heeft ondernomen lijkt vanzelf te gaan. Piet Parra, alias van Pieter Janssen (35), groeide op in Limburg bij zijn vader de kunstenaar Willem Janssen. Daar was skaten zijn passie, het leidde tot het Nederlands kampioenschap. Na de middelbare school werd hij afgewezen voor de kunstacademie, maar via een stage bij een reclamebureau vond hij zijn stijl en kracht. Zijn talent als illustrator werd onmiddellijk onderkend door Cathal McKee, eigenaar van dit reclamebureau. En een paar jaar later werd hij ontdekt door Big Active, het grootste en bekendste agentschap voor illustratoren in Engeland. En toen Piet Parra – in navolging van veel van zijn vrienden – besloot muziek te gaan maken werd ook dat een succes. Hij runt met zijn maten de groep ‘LeLe’.

Hij wil niet wennen aan geld en aandacht, maar hij exposeert nu al in de hele wereld van Londen, Los Angeles tot Tokio. Corinne van den Hoeven (NTR) ging op pad naar de Amsterdamse Piet Parra en vroeg hem naar het geheim van zijn succes.

Regie: Jeroen van Bergeijk, NTR, 2011