Paul Alexander en Michael Schaap , VPRO, 2010

Holland Doc Radio: Wie is Marina Borukhova?

VPRO

Zondag 2 januari kunt u in Holland Doc Radio luisteren naar een documentaire van Paul Alexander en Michael Schaap over de Malakov moordzaak. Daarnaast vertellen Rob Muntz, Arthur van Amerongen en Willem Davids over het wel en wee van de Dakar Rally in 'De hel van Dakar'.

Op zondag 28 oktober 2007 wordt bij een speelplaats in een rustige woonwijk van New York de 34-jarige orthodontist Daniel Malakov vermoord. Door een onbekende man doodgeschoten, voor de ogen van tientallen mensen onder wie zijn vierjarige dochter Michelle en ex-vrouw Marina Borukhova. Twee Nederlandse journalisten, Paul Alexander en Michael Schaap, hebben vier dagen daarvoor van deze Marina Borukhova een verontrustend emailbericht gekregen. Onbedoeld raken zij betrokken bij een moordmysterie dat hen niet meer loslaat.

Rob Muntz, Arthur van Amerongen en Willem Davids, NTR, 2010

De hel van Dakar
Rob Muntz, Arthur van Amerongen en Willem Davids doen  het grootste rondreizende circus van de wereld aan: De Dakar Rally! Het roemruchte team (winnaars Nipkovschijf 2005 voor de beste radio van Nederland) volgt dit zinloze en milieuvernietigende mediaspektakel op de vertrouwde betrokken wijze, dwars door de Chileense Andes en over de Argentijnse pampa.

Uitzending

Zo 2 jan 2011 - Radio 1 - 21.00 uur