Amber en haar digitale modehuis | Frans en Pieter en hun energieneutrale dorp

Radio Doc

NTR

Hoe ga je om met een wereld die niet perfect is? Wat kun je daarin als individu betekenen? En hoe ver ga je om je doel te bereiken?

In de podcastserie Pioniers volgen Laura Stek en Tjitske Mussche van dichtbij zes Nederlandse pioniers op hun tocht door het onbekende land. Mensen die in tijden van klimaatverandering, de stikstofcrisis, plattelandskrimp en de Covid19-pandemie, hard nodig zijn.  Twee delen uit deze podcast die gemaakt is in opdracht van het programma Tegenlicht van de VPRO.

Amber en haar digitale modehuis

Amber is ‘virtual fashion designer’ en studeerde als eerste ontwerper ter wereld af met een geheel digitale collectie. Voor de uitbraak van de corona-crisis werd haar bedrijf The Fabricant door de bestaande industrie nog met scepsis bekeken, maar sinds een aantal weken heeft ze het drukker dan ooit...

Frans en Pieter en hun energieneutrale dorp

Als het aan Frans Pool en Pieter Kroon ligt, is hun dorp Wijnjewoude in 2025 energieneutraal. Dat zou moeten lukken als er een weide met zonnepanelen aangelegd wordt en een mestvergister die mest omzet in biogas. De gemeente en overheid staan te springen, dit zou een voorbeeld voor de rest van Nederland kunnen zijn. Nu moeten Frans en Pieter alleen de rest van het dorp nog zien te overtuigen.