Julie

Radio Doc

NTR, VPRO

Julie groeit op in een waar paradijs, te midden van prachtige natuur en exotische vogels. Ze is zich er niet van bewust dat ze anders is dan de meeste andere kinderen. En deel 2 van Rijden met spierballen.

Julie

Julie groeit op in een waar paradijs, te midden van prachtige natuur en exotische vogels. Ze is zich er niet van bewust dat ze anders is dan de meeste andere kinderen. Dat ze een lichtere huidskleur heeft. Dat haar vader wel erg rijk is. En dat ze haar ouders nooit samen ziet.

Maar alles verandert als ze op een dag wordt weggerukt van haar familie. Ze wordt op het vliegtuig gezet en komt uiteindelijk terecht bij een nieuw gezin in een land waar ze de taal niet spreekt. Een land waar ze opnieuw een andere huidskleur heeft dan de anderen en waar de mannen haar zien als een exotische schoonheid waar ze zomaar aan mogen komen.

Het zal vele jaren duren voor Julie begrijpt wat haar overkomen is, voor ze op zoek gaat naar haar verloren familie en voor ze een manier vindt om te leven met alles wat haar is aangedaan.

Julie is een radiodocumentaire van Joyce de Badts
Techniek en sounddesign: Wederik De Backer
Muziek: Frederik Declercq
Eindredactie: Jair Stein

Rijden met spierballen - deel 2

Vorige week hoorde we de verhalen van Paco en Jade, die volgens rijinstructeur Ricardo wel een schop onder hun kont konden gebruiken.

Deze aflevering staat in het teken van: Ambitie. Hoe hoog leg jij de lat?