De brand in het landhuis | Ongesigneerd #19 De treincoupé

Radio Doc

NTR, VPRO

Op 7 december 2003 komt Ewald Marggraff bij een brand in zijn landhuis om het leven. De excentrieke Vughtenaar bezat zo'n 700 hectare land, een kunstcollectie van ruim 500 schilderijen en een vermogen van 160 miljoen in verschillende belastingparadijzen. Na zijn dood is er geen spoor meer te vinden van de schilderijen of het geld. En de 19e aflevering in de serie Ongesigneerd.

De brand in het landhuis

Waar is zijn geld gebleven? Wat is er gebeurd met zijn schilderijencollectie? En waarom is er op deze vragen nooit antwoord gekomen? Als eind 2018, vijftien jaar na de brand, nog steeds nieuwe verhalen opduiken, besluit podcastmaker en acteur Simon Heijmans het tot op de bodem uit te zoeken.

Vindt hij de antwoorden? Wat is er waar van alle verhalen, wat is feit en wat is fictie? Luister naar zijn zoektocht in de zesdelige podcast De brand in het landhuis van de NTR en NPO Radio 1. Radio Doc zendt het eerste deel uit, maar er staan al drie afleveringen  online, dus abonneer je op de podcast!

Abonneren op de podcast kan via iTunes of via NPO Radio 1.
https://www.nporadio1.nl/podcasts/de-brand-in-het-landhuis

Ongesigneerd #19 De treincoupé

Regelmatig ligt NS onder vuur. Vertragingen, uitvallende treinen, overvolle wagons: het zijn veelgehoorde kritiekpunten.

Aan de coupés kan dat niet liggen; interieurontwerpers doen er al jaren alles aan om de reiservaring zo optimaal mogelijk te maken. Waar moeten ontwerpers op letten - en wat werkt en wel en niet? 

Met oud-NS-ontwerper Niels Greif, fervent treinreiziger Paul Haenen en Arne Lijbers van architectenbureau Mecanoo.