NTR Radioprijs 2013 - aflevering 1

Radio Doc

VPRO, NTR, KRO

De genomineerden voor de NTR Radioprijs 2013 zijn bekend. De aanmoedigingsprijs voor jonge Radiomakers uit Nederland en Vlaanderen wordt dit jaar voor de 23-ste maal uitgereikt. Alle makers van de genomineerde programma’s zijn te gast bij Winfried Baijens in Holland Doc Radio. Zij praten over de totstandkoming van hun programma en laten hun documentaire horen. Deze week zijn Clemens Lambermont en Frederik de Clerq te gast.

Zij maakten de volgende documentaires:

Fuck Authority

Leen Steen (48) en Ronny van Rosmalen (44) blikken terug op hun verleden als punkers. In de jaren tachtig beheerste deze subcultuur hun leven. Ze zaten in punkbands, droegen hanenkammen en waren boos op alles. Een programma van Clemens Lambermont, Fontys Hogeschool Journalistiek Tilburg.

Sonar(t)iens

“Het treurigste gevoel dat ik ken is de weg weten in een gebouw dat niet meer bestaat”. Deze uitspraak van schrijver Rudy Kousbroek is het uitgangspunt voor Frederik’s documentaire over de verlaten filmstudio Studio Sonart en de mensen die er werkten. Een programma van Frederik de Clerq, Erasmus Hogeschool Brussel-RITS, opleiding radio.

Beluister alle kandidaten: