De flat van mijn opa & Meestal was ik klein

Radio Doc

VPRO

De NTR Radioprijs is dé aanmoedigingsprijs voor jonge radiomakers. De elf genomineerde programma´s worden deze maand uitgezonden in Holland Doc Radio. Op 3 september worden de winnaars bekend gemaakt. Vandaag: Floris Alberse. Ook wordt de winnaar van de NTR Radioprijs 2010 uitgezonden: Koen de Smets 'Meestal was ik klein'.

De flat van mijn opa (journalistiek)

Floris Alberse

Piet Alberse (85) voelt zich niet meer thuis in zijn flat in Den Haag. Dat komt volgens hem door ‘al die buitenlanders’. Journalist en kleinzoon Floris Alberse (23) vindt het vervelend dat opa verder geïsoleerd raakt in zijn eigen stad en zoekt uit waar het gevoel van zijn grootvader vandaan komt. En wat moet er gebeuren zodat opa zich weer prettig voelt in zijn stad? Floris Alberse neemt de luisteraar mee in zijn journalistieke zoektocht langs maatschappelijke en persoonlijke problemen.

Meestal was ik klein (winnaar van de NTR Radioprijs 2010)

Koen de Smet

De Smet kijkt samen met zijn minder bedeelde zus open en eerlijk terug op zijn negatieve houding jegens haar tijdens zijn kindertijd en puberteit. Schaamte over vroegere schaamte. “Met de kennis van nu” heet dat tegenwoordig.


Meer informatie over de NTR Radioprijs en de overige genomineerden: www.ntr.nl/radioprijs.