RVU Radioprijs 2010

Radio Doc

NPS, RVU, VPRO

De RVU Radioprijs is dé aanmoedigingsprijs voor studenten journalistiek en jonge radiomakers uit Nederland en Vlaanderen. Er zijn dit jaar 42 inzendingen bij de RVU binnengekomen, 12 daarvan zijn geselecteerd voor de shortlist. Alle genomineerde programma’s zijn te beluisteren in Holland Doc Radio. Deze zondag de documentaires 'Mist, geruchten en een laag beton' van Babette Moonen en '11 september' van Anne Paulissen.

Er zijn twee prijzen te vergeven, één in de categorie Nieuws en één in de categorie Cultuur. De jury staat onder leiding van oud-minister OC&W Ronald Plasterk. De uitreiking van de prijs is op vrijdag 3 september live te beluisteren om 19.00 uur op Radio 1.

Mist, geruchten en een laag beton

Mist, geruchten en een laag beton van Babette Moonen, Artesis Hogeschool Antwerpen. Parijs, zomer 1990. De Belgisch-Franse dominee Joseph Doucé wordt in het oog gehouden door de Franse geheime dienst. In de nacht van 19 juli nemen enkele agenten hem mee voor verhoor. Een paar maanden later wordt zijn naakte lijk teruggevonden in een bos buiten Parijs. Het onderzoek naar dader en motief zorgt zelfs op het Elysée voor onrust. Babette Moonen weet oude tegels te lichten....

11 september

11 september van Anne Paulissen, RITS Brussel. Voor velen was 11 september 2001 de dag waarop het onvoorstelbare gebeurde in de vorm van een compleet gelukte aanslag op de Twin Towers van het WTC in New York. Maar als je moeder juist op die dag te horen kreeg dat ze kanker heeft, krijgt die datum een heel andere lading.