Het laatste grote avontuur 2 & Bureau Gevonden Geluid

Radio Doc

VPRO

Een klimaatroadmovie op de radio. Marwil Straat en Margot Minjon maken per auto een krankzinnige tocht door sneeuw en ijs samen met hun tienerdochters. 4500 km door winters Canada, van Vancouver in het zuiden naar de inuitnederzetting Tuktoyaktuk in de poolcirkel. Langs de weg verslaan ze de gevolgen van kliaatverandering die in dit deel van de wereld vijf keer sneller gaat dan elders.

Het laatste grote avontuur 2

Marwil Straat en Margot Minjon (NPS)

Een klimaatroadmovie op de radio. Marwil Straat en Margot Minjon maken per auto een krankzinnige tocht door sneeuw en ijs samen met hun tienerdochters. 4500 km door winters Canada, van Vancouver in het zuiden naar de inuitnederzetting Tuktoyaktuk in de poolcirkel. Langs de weg verslaan ze de gevolgen van kliaatverandering die in dit deel van de wereld vijf keer sneller gaat dan elders. Alleen in de winter is Tuktoyaktuk een paar maanden over een ijsweg met de auto te bereiken. Het stadje zakt iedere zomer door de smeltende permafrost een stukje verder in zee. Hoe is het om te moeten verhuizen omdat je dorp wegsmelt of overstroomt? Hoe voelt het als de bomen door de opwarming van de aarde massaal om je heen sterven? Naar wat zijn Minjon en Straat en hun dochters nou eigenlijk op zoek tijdens hun barre tocht door ijs en sneeuw en temperaturen van –40 graden. En zullen ze uiteindelijk Tuktoyaktuk halen?

Bureau Gevonden Geluid

Chris Bajema

Radiomaker Chris Bajema richtte Bureau Gevonden Geluid op met als doel bijzondere geluidsopnames en hun verhalen te verzamelen. Dit resulteert in een serie programma’s. Vandaag deel 2. Als luisteraar kunt u via een speciaal formulier op Chris blog uw persoonlijke verhalen en opnames aanmelden en wie weet hoort u uw opname terug op de radio!