In DOCS een drieluik met liefdesverhalen uit geluidsinstallatie The Love Line van fotograaf/filmmaker Tara Fallaux. In telefoongesprekken vertellen mannen en vrouwen van verschillende leeftijden en achtergronden over een liefdesgeschiedenis, hoe die ontstond en hoe die zich ontwikkelde. Met alle onhandigheden, miscommunicaties en toeval die daarbij horen. 

Het project The Love Line van Tara Fallaux gaat over hoe liefde opbloeit tussen twee mensen en de onontkoombare miscommunicatie die ons daarbij in de weg zit. Verliefdheid gaat immers gepaard met wensdenken en emotionele misinterpretaties. Als we zo gemakkelijk kunnen swipen naar een volgende liefdeskandidaat, kunnen we dan het geduld opbrengen voor de fase na de eerste betoverende periode?

Liefde kan je vreemde dingen laten denken en doen. Hoe lastig is het om je te bevrijden uit de greep van de irrationele kanten van liefde? Door te werken met een telefoonlijn zijn de gesprekken van een grote intimiteit.

De drie verhalen die nu worden gepubliceerd in de podcast Docs zijn onderdeel van een langere reeks die te horen zal zijn op de website  www.theloveline.nl. Ook volgt er later dit jaar een tentoonstelling in de Portrait Gallery Studio op het Marineterrein in Amsterdam.

Maker: Tara Fallaux
Montage: Diego van Uden
Eindredactie: Anton de Goede