In de serie "Eitje" neemt podcastmaakster Malou van der Starre je mee op haar reis op weg naar een baby.

"Eitje is een podcast over mijn kinderwens en de illusie van vanzelfsprekendheid rond het maken, nemen, krijgen en willen van kinderen. Want dat dat lang niet altijd vanzelf gaat daar weet ik inmiddels alles van."  - aldus Malou van der Starre.

Malou is een single dertiger met een kinderwens en ze voelt dat de tijd begint te dringen. Met behulp van een donor wil zij zwanger worden, maar ze kent ook de negatieve verhalen rond donoren. Ze neemt haar besluit niet lichtvoetig en zoekt antwoord op de vraag: hoe pak je dat, voor een toekomstig kind- zo goed mogelijk aan? 

In de eerste aflevering zijn wij getuige van Malou’s zoektocht naar een geschikte donor. Veel online speuren en wikken en wegen brengen haar uiteindelijk bij een goede kandidaat. Lukt het haar om met behulp van deze donor zwanger te worden? We volgen haar tot in de behandelkamer. De podcast Eitje is een heel persoonlijk verslag van Malou’s zoektocht, van de hoogte- en de dieptepunten. We horen niet alleen haar blijdschap, maar ook haar teleurstellingen.

Maker: Malou van der Starre
Eindredactie: Marion Oskamp
Eindmixage: Werner Prost
Titelsong: "Kinderwens" van de Haagse formatie Goldband van hun nieuwe album "Betaalbare Romantiek"