Dit is 2Doc.nl

Het grootste documentaireplatform van Nederland. Naast een indrukwekkende hoeveelheid docu’s uit binnen- en buitenland vind je hier de verhalen achter de films. Bekijk de wereld met andere ogen.

Nieuwe documentaires

Best bekeken op 2Doc.nl

 • 2Doc IDFA Primeur: Al wat je ziet

  Wat als je niet meer wordt gezien, maar wel wordt bekeken? Niki Padidar onderzoekt wat het betekent om aan de projecties van anderen te worden onderworpen en verbeeldt de vervreemding die dat oproept.

 • 2Doc IDFA Primeur: Moeders

  Vier moeders vertellen hoe het is als je zoon terechtkomt op een lijst ter preventie van jeugdcriminaliteit in Amsterdam.

 • 2Doc IDFA Primeur: A House Made of Splinters

  In het door oorlog verscheurde oosten van Oekraïne runt een groep vrouwen een tehuis. Zij weten een warme plek te creëren voor de kinderen die door geweld of alcoholmisbruik uit huis zijn geplaatst.

 • Het Uur van de Wolf:

  Alice Neel

  Documentaire over een van de belangrijkste portretschilders van de 20e eeuw, de Amerikaanse Alice Neel (1900-1984). Gemaakt door haar kleinzoon, filmmaker Andrew Neel.

 • 2Doc:

  Schijnstudent

  Op de dag dat ze zou afstuderen, beroofde Dianne Tonies zichzelf van het leven. Pas toen bleek dat ze zes jaar lang deed alsof ze student was. Zus Rachel gaat op zoek naar antwoorden.

 • 2Doc:

  Ga terug en haal het

  Clarice Gargard spreekt in Nederland, Suriname en Curaçao alledaagse verzetsstrijders over heden, verleden én toekomst van zwart verzet. Hoe creëer je zelf de kantelpunten die voor verandering zorgen?

 • 2Doc:

  Rotjochies

  Nederlandse ontspoorde pubers krijgen op het Franse platteland, met hulp van een no-nonsense jeugdhulpverlener, een laatste kans om hun tegendraadse gedrag te verbeteren.

 • 2Doc:

  The Children in the Pictures

  Het Australische Task Force Argos is een politieonderzoeksteam dat zich inzet voor het redden van kinderen van online seksueel misbruik, de snelst groeiende vorm van zware criminaliteit ter wereld.

 • 2Doc

  Herr Bachmann und seine Klasse

  Portret van de onconventionele leraar en rasopvoeder Dieter Bachmann en zijn leerlingen. Met veel geduld en humor leert hij zijn leerlingen hoe je het leven met elkaar leeft.

 • 2Doc:

  Alicia

  Wat doet het met je als je opgroeit in kindertehuizen, jaar in jaar uit hopend op een plek in een pleeggezin? Wie beslist er over Alicia's lot en toekomst? Een onderhuids portret van binnenuit.

 • Nu of nooit: IDFA vanaf de bank

  Interviews en artikelen

  Gezocht

  💙 documentaires?

  Sluit je aan bij 2Doc.nl, de grootste documentairecommunity van Nederland. Naast een indrukwekkend documentairearchief, zie je nieuwe docu’s hier als eerste voorbijkomen en kijk, lees, luister en praat je mee achter de schermen.