'De Bollywoodrevolutie' is een documentaire van Alexander Oey en Interakt over verschillende families in India, Suriname, Engeland en Nederland, waarvan de drie generaties - de grootouders, de ouders en de kinderen - zich nauw verwant voelen met de Bollywood-film.

Bollywood is de levendige filmindustrie van India en ook meteen de grootste in de wereld. Waar de Indiase traditie aanvankelijk maatgevend was voor de inhoud van de films werd deze gaandeweg steeds meer aangepast, niet alleen aan de moderne tijd maar ook aan de smaak van de mensen die buiten India in de diaspora leven.

De geportretteerde families kijken dagelijks naar de films van Bollywood; zij worden erdoor beïnvloed en leven ermee. Waar de lagere klassen van India met zijn allen bij elkaar thuis de films bewonderen kijken de hogere klassen in grote bioscoopzalen.

Wat brengt de Bollywoodfilm deze families? Wat gebeurt er met hen als ze naar hun favoriete films kijken? Aan de hand van hun favorieten leggen ze uit wat ze zien en wat ze voelen. Ze vertellen over de verhalen en de muziek die hun leven begeleid. Tegelijkertijd vertellen de makers, regisseurs en acteurs van deze Bollywood films hoe ze de verhalen hebben bedacht, hoe ze gestalte geven aan de karakters en hoe ze de personages tot leven wekken. We kennen de Bollywoodfilm van de kleurrijke dansen en de vrolijke liedjes, maar in recente tijd hebben die langzaam plaats gemaakt voor hedendaagse maatschappelijke thema’s, zodat men kan spreken van een Bollywoodrevolutie.