2Doc:

Karsu

IKON

In 2013 stond ze op het North Sea Jazz Festival en ze heeft net een succesvolle landelijke tournee achter de rug. Karsu Dönmez (23), de getalenteerde singer-songwriter uit Amsterdam - door kenners de Nederlandse Norah Jones genoemd - begon haar carrière in het restaurant van haar Turkse ouders. Haar teksten schrijft zij midden in de nacht, als het doodstil is. Ze komen uit het diepste van haar ziel en lijken heel persoonlijk, maar Karsu ontkent hardnekkig dat ze over haar leven gaan. Langzaam maar zeker neemt ze de kijkers mee in haar geheimen, die nauw verbonden zijn met Turkse tradities.

Opgroeiend tussen Turkse en Nederlandse normen en waarden zoekt Karsu haar eigen weg. Drie jaar lang volgde filmmaakster Mercedes Stalenhoef de reis van Karsu door adolescentie en de muziekwereld. Het resultaat is een intiem portret van de jonge zangeres die droomt van een platencontract, het conservatorium en de liefde. Haar trotse ouders steunen en beschermen haar, terwijl zij opklimt naar de legendarische Carnegie Hall. 

Regisseur Mercedes Stalenhoef volgde drie jaar lang de Turks-Nederlandse zangeres Karsu Dönmez in haar weg naar een platencontract en uiteindelijk zelfs een optreden in de legendarische Carnegie Hall. Chris Kijne blikt samen met Karsu en Mercedes Stalenhoef terug op de documentaire en op hoe de carrière van Karsu zich sindsdien ontwikkeld heeft.