2Doc:

Adèle Bloemendaal: Eens wil ik er van af zijn

AVROTROS

Eens wil ik er van af zijn is een liefdevol portret van een artiest die haar leven lang heeft gelaveerd tussen haar publieke leven en haar privéleven.

Regisseur Maarten Mourik raakte gefascineerd door de eigenzinnige cabaretière en zangeres toen hij de voorstelling 'Adèle' regisseerde. Hij besloot haar op te zoeken en een documentaire over haar te maken nu het nog kon. Haar gezondheid was al een tijdje niet meer wat het geweest was. Hij sprak met haar af dat hij haar tien keer zou komen opzoeken voor een interview. Vanwege haar gebrekkige gezondheid werd dit aantal teruggebracht tot vier.

In deze documentaire maakt Adèle Hameetman, zoals de artieste eigenlijk heet, in de herfst van haar leven de balans op. Ondanks dat ze veel vertelt over zichzelf en haar leven, blijft er toch een bepaald mysterie over haar heen hangen.

Een paar maanden geleden kreeg Adèle Bloemendaal haar zesde beroerte waarna ze verhuisde naar een bejaardentehuis. Deze documentaire zou derhalve best het laatste interview kunnen zijn met de ongrijpbare artieste.