De medewerkers van de afdeling Spoedeisende Hulp van het UMC Utrecht krijgen te maken met de zwaarste ongevallen uit de regio. Om ook hen bij te staan, is in het ziekenhuis een geestelijk verzorger aangesteld, speciaal voor het personeel. Niet alle medewerkers zien het nut hiervan in: niet lullen maar poetsen, is bij sommigen de mentaliteit. Deze week in DOCS: de audiodocumentaire Spoedzorg

De medewerkers van de afdeling Spoedeisende Hulp van het UMC Utrecht krijgen te maken met de zwaarste ongevallen uit de regio. Om ook hen bij te staan, is in het ziekenhuis een geestelijk verzorger aangesteld, speciaal voor het personeel. Niet alle medewerkers zien het nut hiervan in: niet lullen maar poetsen, is bij sommigen de mentaliteit. Inge ter Schure mocht een paar weken meekijken achter de schermen, om te zien en horen hoe personeel omgaat met heftige gevallen en in hoeverre geestelijk verzorger Vicky uitval van medewerkers kan voorkomen.

Een audiodocumentaire van Inge ter Schure. Mixage: Alfred Koster. Productie: Marleen Nieuwenhuijse. Eindredactie: Remy van den Brand.

Deze documentaire kwam tot stand met steun van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten - https://fondsbjp.nl/

Credits

DOCS is de documentaire podcast van de publieke omroep onder eindredactie van NTR en VPRO.
Presentatie: Mina Etemad. 

Vragen of reacties kun je sturen naar: docs@ntr.nl